Restoran CV Örneği   

0

Restoran CV Örneği    

Restoran Çalışanları Hakkında Genel Bilgi

Yiyecek ve içecek sektöründe önemli bir yer tutan restoranlarda farklı yetkinliklere sahip birçok kişi çalışmaktadır. Aşçı, aşçı yardımcısı, servis elemanları, misafir karşılama elemanları, garson, kurye, kasa görevlisi, temizlik personeli, bulaşıkçı, restoran müdürü gibi pozisyonlarda çalışan kişiler her biri kendi alanında eğitim alan ve bu iş için işletmelerde hizmet veren kişilerdir. Çalışma saatleri normal sektörlere göre değişiklik gösterebilir. Bu noktada önemli olan çalışılan restoranın ağırlıklı olarak günün hangi saatlerinde faaliyette olduğudur. 

Restoran Çalışanları CV’si Neleri İçermeli

Restoran çalışanları CV’lerinde her özgeçmişte olması gereken giriş yazısına, kimlik ve iletişim bilgilerine, eğitim bilgilerine, mesleki ve profesyonel deneyimlerine, ek bilgilere ve referans bilgilerine yer vermelidir. Hangi pozisyon için başvuruyorsa bu alanda kendini geliştirmiş ya da geliştirmek istiyor olması gerekir.

Restoran Çalışanları CV’sinde Giriş Yazısı Nasıl Olmalı?

Yazılan giriş yazısında restoran sektöründe hangi pozisyonda tecrübe edinildiği ve ne iş yapılmak isteniyorsa bu işte gösterilecek yeterliliklerden bahsedilmesi gerekmektedir. 

 Restoran CV Orneklerine ve Bos CV Sablonlarina Buradan Ulaşabilirsiniz!

Restoran Çalışanları CV’sinde Eğitim Bilgileri Nasıl Yazılmalı?

Restoranlarda çalışan personeller genel olarak lise ve üniversitelerde turizm otelcilik bölümlerinden mezun olurlar. Bu bölümlerin kendi içerisinde çeşitli bölümlere ayrıldığı görülür. Aşçılık, garsonluk, servis elemanı gibi farklı konularda eğitim alan kişiler isterlerse alanda yüksek lisans dahi yapabiliyorlar. Özellikle aşçılık diğer pozisyonlardan çok ayrı tutulabilecek özellikte bir iştir. Gastronomi alanında yüksek lisans yapan kişiler kazandıkları deneyimlerle en tanınmış restoranların mutfaklarını zenginleştirmektedirler. 

Restoran Çalışanları CV’sinde İş Deneyimi Alanı Nasıl Yazılmalı?

İş deneyimleri çalışılan firmalar sondan başa doğru sıralanarak yazılmalıdır. Çalışılan firmanın ismi, çalışılan tarih aralığı, çalışılan pozisyon ve bu firmadan ayrılma nedeni belirtiler. Kişilerin yaptıkları işler yapacaklarına ayna tutar. Bu sebeple deneyimlere CV’ de yer verilmesi önemlidir.

Restoran Çalışanları CV’sinde Olması Gereken Kişisel ve Mesleki Yetkinler Nelerdir?

Restoranlar insanlar ile yakın temas ve ilişki içinde olunan ve gıda sektörünün de içinde olduğu için hijyen ve temizlik kurallarının önemli olduğu yerlerdir. Gelen müşterilerin devamlılığının sağlanması için verilen hizmet kalitesine dikkat edilmelidir. Bu sebeplerle çalışan personelin her şeyden önce temiz giyimli, bakımlı, güler yüzlü olması ve müşteri memnuniyetini önemsemesi gerekmektedir. Mesleki yeterliliği eğitim hayatında edinmiş olabilir ya da alanı ile alakalı kurslara katılarak kendini geliştirebilir. 

Restoran Çalışanları CV’sinde Referans Bilgisi Eklemeye Gerek Var mı? 

İşverenler CV’leri incelediğinde nerelerde çalışıldığından daha çok nasıl bir çalışan olduğunuz ile ilgilenir. Başvuranları bir iş görüşmesine davet etmeden önce ya da ilk görüşmeden sonra anlatılanların doğruluğunu sorgulamak için referans bilgisi almak isteyebilirler. Bu sebeple CV’de referans bilgisi eklenmeli ve eklenen kişilere mutlaka haber verilmelidir.

Restoran Çalışanları CV’si Hazırlarken En Çok Yapılan Hatalar

Restoranda çalışacak kişilerin hazırladıkları CV’lerde en sık görülen hata hangi pozisyon için başvurulduğunun net belirgin olmamasıdır. Eğitim hayatları içerinde birçok alanda bilgi edinen bu kişiler CV’lerini doldururlar ama hedefleri hakkında bilgi verirken biraz eksik kalabilirler.


Mesleklere Göre Örnek CV’ler

 Diğer Mesleklere Göre Hazırlanmış CV Örneklerine Buradan Ulaşabilirsiniz!

Paylaş

Yorum Bırakın!