Gıda teknikeri nerelerde çalışır?

Gıda teknikeri nerelerde çalışır?

Gıda teknikerleri üniversitelerin gıda teknolojisi bölümünden mezun olan kişilerdir. Görev olarak ise süt ve süt ürünlerinin, et ve et ürünlerinin, hububat ürünlerinin, bitkisel yağların işlenmesinde, üretilen gıdaların uygun olarak paketlenmesinde, gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontrolünün yapılmasında, bunların analizinde ve var ise zararları bunlara önlem alınmasında çalışırlar. Bir gıda teknikeri olmak istiyorsanız eğer sizden beklenen kimya ve biyoloji alanına oldukça meraklı olmanız, gözlerinizin oldukça iyi görmesi, dikkatli ve sorumluluk sahibi olmanızdır. Eğer sizde bu özellikleri sağlıyorsanız ve meslek olarak gıda teknikerliği düşünüyorsanız hayatınızın doğru mesleğini bulmuşsunuz demektir. Diğer yandan mezun oldunuz ancak gıda teknikeri nerelerde çalışır bilmek istiyorsunuz işte bunun cevabı da bizden.

Gıda teknikerleri çalışma alanları

Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı kontrol Laboratuarı, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri gibi gıda sanayi ile ilgili kamu kurumlarında bunun yanı sıra özel sektörde, su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmeler, içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezlerinde, çevre koruma laboratuarları ve ilaç işletmelerinde tekniker olarak çalışabilirler. Eğitim süreleri 2 yıl olan gıda teknikerleri isterlerse 4 yıllık eğitime tamamlayıp akademik kariyer düşünebilirler. Ya da yine 4 yıllık eğitimle gıda mühendisi olabilirsiniz.

Gıda teknikerleri için uygun iş ilanları

Eti gıda iş başvurusu